Музеї Москви



Музеї :

Всього найменувань: 771, Переглядів: 257886
Вечір в музеї
Москва , Східний адміністративний округ, район Новогирєєво, 5-й проспект Новогиреево

тел. +7 (495) 608-52-21
Актуально на 01.01.2018

Музей з цікавою колекцією музичних інструментів. Зібраний силами колекціонерів, музикантів, ентузіастів. Частина експозиції, інтерактивна: можна самому спробувати пограти на інструментах. Музей підходить для дітей і дорослих різного віку.

Будинок-музей В. П. Зайцева ...
Москва , вул. Баженова, 11а

тел. +7 (495) 773-23-71
Актуально на 01.01.2018

Ми побудували макет марсіанської бази і наповнили його діючим обладнанням - тепер кожен може відчути себе підкорювачем космосу та дізнатися яка планета Марс сьогодні. У нас буде цікаво і дітям, і дорослим, адже тут можна й питати, і фотографувати, і чіпати експонати руками, розмовляти, грати і експериментувати.

Меморіальний музей Сенкевича Ю. А. ...
Москва , 127473, вул. Селезнівська, 11а, стор 3

тел. +7 (495) 684-34-80
Актуально на 01.01.2018

Музей Ст. А. Тропініна і московських художників його часу був відкритий 11 лютого 1971 р. Створений на основі особистої колекції творів російського мистецтва 18-19 ст., він дарований місту Москві разом з будинком №10 у Щетининском провулку Феліксом Євгеновичем Вишневським, відомим колекціонером, ентузіастом і знавцем російської живопису.
Будинок, у якому розташований Музей, є пам‘яткою історії та культури другої половини 19 — початку 20 століття, зразком купецької забудови Замоскворечья.
Зібрання музею налічує близько 3000 одиниць живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва. Більшість творів створено в період першої третини 18 — середини 19 століття.
Музей володіє одним з найзначніших зібрань творів В. А. Тропініна — основоположника московської школи живопису, улюбленого портретиста Москви 1-ї половини
19 століття, а також робіт видатних художників минулого: І. Я. Вишнякова, В. П. Аргунова, А. П. Антропова, Ф. С. Рокотова, Д. Р. Левицького, Ст. Л. Боровиковського, С. Ф. Щедріна, С. с. Щукіна та ін
Відмінною особливістю Музею Ст. А. Тропініна є його камерність, зберігає атмосферу старовинного московського будинку. Меблі, старовинні люстри і світильники, фарфор,
скло, шкатулки з кістки, бісерне гаптування — всі ці предмети допомагають відчути гармонію давно минулих часів.
Музей Ст. А. Тропініна пропонує:
- групові та індивідуальні екскурсії;
- лекції з історії та мистецтва;
- майстер-класи з ліплення з глини, з розпису глиняних заготовок, по графічній техніці воскографике;
- інтерактивне заняття для дітей "Вгадай професію";
- концерти інструментальної та вокальної музики;
- пішохідні суботні екскурсії по Замоскворечью (травень-вересень);
- сувенірна та друкована продукція музею.

Будинок, у якому розташований Музей, є пам‘яткою історії та культури другої половини 19 — початку 20 століття, зразком купецької забудови Замоскворечья. Більшість творів створено в період першої третини 18 — середини 19 століття.
Музей володіє одним з найзначніших зібрань творів В. А. Тропініна — основоположника московської школи живопису, улюбленого портретиста Москви 1-ї половини 19 століття, а також робіт видатних художників минулого: І. Я. Вишнякова, В. П. Аргунова, А. П. Антропова, Ф. С. Рокотова, Д. Р. Левицького, Ст. Л. Боровиковського, С. Ф. Щедріна, С. с. Щукіна та ін
Музей можна оглянути самостійно, або забронювати екскурсію по телефону.
В музеї проходять: майстер-класи, лекції, концерти.

1

2

3

4

5

6

7

8

... 

78

Всі заявки проходять обов`язкову модерацію.
Проект INCITY.ORG.UA © 2024