Що таке детектор брехні? Із чого він складається?

Детектор брехні являє собою пристрій комплексної дії. За допомогою нього можна отримати інформацію, яка показує стан організму в процесі тестування. Як правило, такий тест наочно демонструє які відповіді дає людина правдиві або ні. Завдяки універсальності детектора брехні, тест може пройти як доросла людина, так і дитина, не залежно від стану здоров'я.

Безумовно, детектор брехні не виявляє брехню і правду саме із слів людини. Швидше вона є гаджетом зі збору реакцій організму на ті чи інші питання. Наприклад, частота дихання, пульсу, артеріальний тиск, дані електричного опору шкіри. Отже, потрібні знання і вміння фахівця, щоб зібрати дані в єдину достовірну картину.

Детектор брехні це складний пристрій, якій збирається з декількох частин.

По-перше, кілька датчиків для фіксування інформації про психічному і фізичному стані організму людини. Частіше їх шість, але може бути і чотири.

По-друге, стаціонарний комп'ютер, який представляє електронну обчислювальну машину. Вона перш за все записує всі отримані дані і обробляє їх. В результаті закодована інформація передається на демонстраційну панель.

По-третє, демонстраційний пристрій типу принтера, осцилографа або монітору. Він виводить дані для показу у вигляді діаграми.

Як працює поліграф? Основні принципи

Як правило, перевірка на детекторі брехні полягає в виявленні відхилень від норми реакцій організму людини. Справа в тому, що датчики, прикріплені до тіла, розміщуються в певних місцях. Тому вони реагують на найменші зміни в ньому.

При помилковій відповіді рефлекторно спрацьовують реакціі в організмі. Як результат, змінюються показники кров'яного тиску і дихання. Вся фішка в тому, що контролювати або стримувати такі природні реакції організму неможливо.

Що-б пройти тест на детекторі брехні необхідно створити певні умови.

В першу чергу, кімната для процедури повинна бути ізольована від зовнішніх звуків. Будь-який сторонній різкий сигнал може дати некоректний результат.

Крім того, питання можуть бути тільки з розряду «так чи ні». Це обумовлено тим, що додаткові роздуми призводять до зайвих реакцій в організмі.

Перед тим як пройти поліграф, потрібно отримати медичний висновок, що людина не має амнезії. В іншому випадку результат буде не дійсний.

Послуги детектора брехні, приклад https://polygraph-kiev.com/uk/, потрібні для перевірки співробітників на різні якості, розслідування злочинів і окремих випадків.

Опубликовано 16.08.2019

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024