Жаль та спокута: книги про минуле й сьогодення

Нерідко згадуючи минуле, ми мріємо про можливість щось змінити, а якщо ні, то хоча б виправити помилки давнішніх негараздів. Проте такий життєвий підхід властивий не для кожного. Наш блог підготував добірку книг про добрих та лихих, жорстоких та відвертих людей та обставини, що змусили героїв вдивитись в очі власної долі.

Жаль та спокута: книги про минуле й сьогодення

Книги про совість для дітей не лише подарують приємні враження від читання, а ще й пояснять дитині про важливість чесного та відвертого поводження з навколишніми та красу людських вчинків. Легендарна книга Джеймса Крюса «Тім Талер, або Проданий сміх» — це фантастична історія про хлопця Тіма та його унікальний, дзвінкий сміх, який дарував радість усім навколо. Промінявши свій дар на можливість вигравати будь-які парі, Тім переконається що гроші — не найголовніше в житті, а отже час вирушати на пошуки барона, аби повернути собі свій сміх! Ця книга розповість юним читачам про важливі речі простою мовою, а захопливий пригодницько-детективний сюжет не залишить нікого байдужим.

Книги з мораллю кожен з нас виокремлює відповідно до власних переконань, проте є одна історія, теми та дух якої навряд залишать когось байдужим.

Культовий твір Чарльза Діккенса «Різдвяна історія» — це притча про старого скнару Скруджа, кожне різдво та звичайний родинний затишок для якого нестерпний. У різдвяну ніч до героя завітаю духи минулого та майбутнього, які допоможуть йому переосмислити життя та отримати духовне очищення. Ця книга про каяття, написана з величчю та майстерною красою застерігає від лихих вчинків та подарує різдвяний настрій кожному, хто торкнеться її сторінок.

Які книги почитати підлітку? Насичена пригодницька історія Роланда Сміта «Пік» — це атмосферна книга про важливість відповідальності та про дружбу, дивовижний Тибет та найвищу гору світу!

Для Піка Марчелло підкорення вершин це пристрасть, проте його ваблять не тільки гори. Здійнявшись на хмарочос, чотирнадцятирічного Піка затримує поліція, і єдине що залишається хлопцю — тікати якомога далі. Разом із батьком, на хлопця чекає зовсім не мрійлива дитяча історія про підкорення недосяжного Евересту, а ще й дуже чесна розповідь про людей, які на це зважилися. Заради чого варто лізти на вершину? Заради слави чи заради багатства, свободи чи своєї сім'ї або заради самого себе? Пік виявився на схилі випадково, і у нього немає відповіді.

Історія автора це майстерне поєднання пригод та сімейної драми, розповідь про дружбу та самопожертву, в якій кожен підліток неодмінно впізнає себе. Чи зможе він пожертвувати всім і стати наймолодшим підкорювачем Евересту?

Книги про грішників та покарання цікавіші в декілька разів, якщо в основу сюжету книги покладені історії провідного адвоката, що працює з кримінальними справами.

Книга Фердинанда фон Шираха «Покарання» складається з 12 оповідань, у кожному з яких історія огортається навколо злочинця чи підозрюваного, та повірте, це не банальний детектив чи роман про адвоката, ця книга порушує безліч морально-етичних питань.

Людська гідність та спокута у творі проходять крізь призму заплутаних та багатозначних історій, де читачу буде важко визначити винуватця, а відомості про німецьку систему правосуддя та легкий сюжет не дадуть сумувати нікому.

Опубликовано 10.12.2019

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024