Поради щодо використання шланга для кислот і лугів

Побутові шланги мають обмежену сферу застосування, тому для вирішення деяких питань застосовуються спеціальні види. Популярні моделі, створені з матеріалів для хімії і кислот. Кислотостійкі рукава дозволяють переганяти по ним не тільки кислоти, але і луги, спирти та інші. У цю категорію входять багатошарові варіанти, які мають армування для посилення. Це захищає від виникнення розгерметизації, протікання і розривів.


Шланг КЩ, стійкий до кислот і лугів, часто застосовують у фармацевтичній і хімічній промисловості, на транспорті. Можна зустріти їх і в інших областях, де потрібно транспортування їдких речовин.

Поради щодо вибору матеріалу

Шланг прослужить довго, якщо правильно вибрати матеріал внутрішнього шару. Найбільш популярні:

  • етиленпропіленовий каучук;
  • зшитий надвисокомолекулярний поліетилен;
  • фторпласт;
  • ПВДФ.



Перший вид вибирайте для роботи зі слабкими розчинами кислот і щелочек. Він витримає високі температури і ультрафіолет. Не варто його застосовувати для транспортування жиру або масел, кислот високої концентрації. Поліетилен - універсальний вид. Використовуйте його для будь-яких за концентрацією речовин. Витримує і більш суттєві перепади температур.


Фторопласт не реагує на кислоти, може легко витримати вплив самих концентрованих. Легко руйнується при контакті з лужними металами, аміаком, фторидом хлору. Познайомитися з найбільш затребуваними шлангами для кислот можна на сайті https://gumatech.pro/. На ньому представлені види, здатні протистояти різним агресивних середовищ.


Шланги для лугів роблять з поліуретану і ПВХ. Перші гнучкі, легкі, стійкі до різних хімічних розчинів. Через поліуретану експлуатаційні характеристики в п'ять разів вище, ніж у аналогічних.


Шланг ПВДФ може частково замінити титанові трубки, оскільки стійкий до деформації при високих температурах. Придатний для кислот: азотної, сірчаної, плавикової, соляної та інших.


Поради щодо вибору

При покупці вибирайте магазин, де представлена ​​продукція, що відповідає ГОСТ. Кожен вид рукава повинен відповідати своєму стандарту. Така продукція користується попитом у всіх споживачів.


Шланги за стандартними розмірами або індивідуальними параметрами купуйте у виробників. Це дозволить істотно заощадити, отримати якісний продукт, що повністю відповідає вашим вимогам. На заводах запропонують зробити ГТВ за технічним завданням.


При підключенні:

  1. Перед початком експлуатації шланга потрібно візуально оцінити якість кінцевої арматури, цілісність різьблення, наявність прокладок.
  2. Обов'язково правильно вибирайте довжину, не рекомендується нарощування одного шланга іншим.
  3. Не піддавайте механічним впливам. Наприклад, скручування, зламу або розтягування.
  4. НЕ монтують шланг для кислот і лугів в натягнутому стані. Дізнайтеся потрібну довжину рулеткою, позначивши найдовший шлях.
  5. При закручуванні фітингів не допускайте надмірне зусилля, це призведе до поломки.


При виборі зробіть акцент на вазі шланга. Його занадто невеликі значення повинні насторожити, оскільки часто свідчать про використання неякісних матеріалів або добавок в них. Якісний рукав легко гнеться без зусиль. Якщо для цього потрібно докласти велику силу, вибирайте продукцію іншого виробника. Якісні варіанти шлангів для кислот і лугів не мають різкого запаху. При наявності в комплекті прокладок оціните їх стан: вони не повинні бути занадто твердими, кришитися.

Опубликовано 28.08.2021

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024