Як підвищити успішність учнів?

интернет магазин Буклетка
 

Батьків сучасних школярів часто турбує успішність їх дитини, оскільки знання відкривають перед дитиною необмежені можливості. Орієнтуючись у всіх шкільних предметах, дитина всебічно розвивається, а також отримує все необхідне для успішного майбутнього. Шкільні підручники та посібники допомагають кращому засвоєнню матеріалу. Але трапляються випадки, коли школяру не вдається досягти бажаного результату у навчанні. Перш за все, слід з`ясувати, чому дитина засвоює навчальний матеріал на низькому рівні. Причини низької успішності:
 

  • Учень часто пропускає навчання через різні хвороби. Батьки можуть найняти репетитора. Можна спілкуватися з педагогами і дізнаватися, що вивчається в цей час в школі, щоб допомогти дитині наздогнати пропущений матеріал.
     
  • Діти не завжди хочуть прикласти трохи зусиль, щоб якісно оволодіти темою чи просто зробити домашнє завдання. Варто зацікавити учня.
     
  • Конфлікти з однокласниками. Діти шукають слабкі сторони однолітків, можуть вигадувати неприємні прізвиська. У результаті школяр просто не хоче відвідувати школу. Варто поговорити з дитиною і допомогти їй вирішити складну ситуацію.
     
  • Складні відносини педагогами або навіть боязнь вчителя. Вирішити цю проблему допоможе особиста розмова з вчителем і дитиною, щоб об`активно підійти до вирішення ситуації. • Учневі важко самостійно розібратися з усіма деталями складної теми. В цій ситуації допоможе додаткова консультація педагога або репетитора.
     
  • Перенавантаження школярів. У школі дитина оволодіти знаннями з багатьох абсолютно різних дисциплін. Вимоги сучасної навчальної програми та кількість матеріалу постійно зростає. В результаті учень може поверхнево орієнтуватися у предметі, оскільки йому просто не вистачає часу підготуватися краще.


Поради батькам

Станьте для дитини вірним помічником і наставником, який зможе допомагати виконувати домашні завдання. Наприклад, друковані зошити часто містять дуже складні завдання, тому дитині може знадобитись допомога дорослого. Не потрібно тільки контролювати успішність, варто приділяти час дитині і ділитися з нею власними знаннями і досвідом. Учень повинен відчувати підтримку з боку найближчих людей.
 

Не забувайте хвалити дитину і радіти її успіхам. Покарання, залякування або нищівна критика не допоможе досягнути бажаних результатів, а лише відіб`є бажання навчатися. Допоможіть школяру повірити у власні сили і підняти самооцінку. Людина, яка вірить в себе, зможе виконати навіть найскладніше завдання. Знаходьте для дитини мотивацію якісно вивчати кожну тему.

 

Опубликовано 21.01.2016

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024