Куточки настрою: їхнє місце в житті дітей та освітян

Вихованці дошкільних закладів освіти й учні молодших класів мають не лише опанувати базові знання. Так само важливі для їхнього успішного майбутнього вміння вдало взаємодіяти з ровесниками й дорослими. Саме тому серед пріоритетних завдань сучасних педагогів – допомога дітям у розвитку їхнього емоційного інтелекту. Високоякісний куточок настрою від stendua.com, доступний для вчителів й вихователів з усіх населених пунктів України, допоможе їм впоратися з цим відповідальним завданням.

З його допомогою дітлахи:

  1. Навчаться впізнавати власні емоції, зрозуміють різницю між ними;
  2. Стануть більш розкутими, не будуть соромитися проявів страху чи суму;
  3. Зможуть краще збагнути, який настрій у їхніх друзів;
  4. Зрозуміють, як уникати конфліктів й успішно взаємодіяти з тими, хто поруч.

Однією з важливих ознак цих стендів є їхня інтерактивність. Діти самі мають позначати власні емоції й, за потреби, змінювати ці позначки впродовж дня. Тому його варто розмістити так, щоб усім малим легко було дістатися до його поверхні. Крім того, необхідно подбати про те, щоб цей посібник візуально виділявся серед іншої наочності, відразу був помітний з усіх куточків кімнати.

Куточок настрою в навчальному просторі: як використовувати?

Для дітей дошкільного віку взаємодія з цим стендом проводиться в ігровій формі. Поступово при цьому формується звичка, дошкільнята вже без нагадувань дорослих починають переміщати свою фотокартку до сектора певної емоції. Це стає початком формування навчальної рутини, яка розвивається й закріплюється в початкових класах. Це може стати одним із ранкових ритуалів, а далі переміщення «емоцій» відбувається за ініціативи дитини.

Вчитель обирає, якому різновиду стендів надати перевагу:

  1. Куточку настрою з кишеньками, у які вставляють світлини;
  2. На прищіпках настінні (закріплюються на стіні, до стрічок із назвами емоцій чіпляють іменні прищіпки-квіточки чи метелики);
  3. На прищіпках підвісні (закріплюються на стелі, дверях чи просто на дошці).

Як зробити куточок настрою власноруч?

Це – цілком можливо, варто лише звернутися до власної фантазії. Також до створення такого наочного посібника можна залучити самих дітей. Вони, зокрема, можуть підписати прищіпки, наклеїти намальовані й вирізані ними фігурки, допомогти педагогу у виборі кольорів стрічок тощо.

Також можна замовити у фірми «Стенд.Ua» унікальний стенд за створеним замовником макетом.

Опубликовано 21.11.2020

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024