Енергозбереження це діло кожного

У світі вже давно усвідомили необхідність заощадливого використання природних ресурсів встановленням теплових насосів від компанії Прогрес-21, нажаль наша держава в цьому відношенні «пасе» задніх. Показник енергоємності ВВП України за останнє десятиліття в декілька разів вище аналогічних показників Європейських країн, які приділяють увагу цьому питанню. Така ситуація з енергоємністю ВВП знижує конкурентоспроможність національної продукції і лягає важким тягарем на нашу державу, тим більше в умовах коли Україна експортнозалежна від енергоносіїв.

На відміну від Європейських країн, де енергозбереження є питанням енергетичної та екологічної доцільності, для нас це питання майбутнього нації, оскільки лише економічно сильна держава може вважатися у світі по справжньому незалежною . Здороження газу, нафти та електроенергії для населення - це лише питання часу. Тому все важливішу роль в економіці розвинених країн займають альтернативні джерела енергії. Так ці держави вкладають кошти в даний напрямок. Але в цьому процесі їм активно допомагають їхні громадяни, які дбають про своє майбутнє. Європейці вміють рахувати гроші, саме тому вони вкладають кошти в енергозбереження власних будинків, забезпечують своє житло альтернативними системами опалення, водопостачання, кондиціювання. У нашої держави є два варіанти: нарешті почати розвивати енергозберігаючі технології не на словах, а на ділі, або надалі здавати свої національні інтереси через надзвичайно велику енергоємність нашої економіки.

Марнотратність у використанні ресурсів – це надзвичайна розкіш для всіх країн світу, яким би економічно розвинутими вони б не були. Українцям потрібно зрозуміти, що держава не зможе та й зобов'язана вирішувати проблему обслуговування житла й надавати пільги з оплати послуг енерго-, тепло-, водопостачання соціально захищеним верствам населення, а лише людям, які по справжньому потребують цієї допомоги.

Вже сьогодні йде обговорення економічно обґрунтованих тарифів для населення, так цей процес лише набирає обертів, але він неодмінно закінчиться тим що рано чи пізно ми побачимо в своїх рахунках, які будуть числа, котрі будуть «кусатись». Саме тому про енергетичне майбутнє нашої країни потрібно думати кожному з нас, вкладати власні кошти у своє ж житло. Ми говоримо, що хочемо бути повноцінними європейцями – так давайте жити по європейському!

Опубликовано 09.09.2020

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024