Рекомендації по вибору відеореєстратора.

інтернет магазин відеоспостереження

Відеореєстратор ( Digital Video Recorder, DVR) - пристрій, призначений для запису, збереження та відтворення відеоінформації. В основному використовуються у системах відеонагляду для відображення як із традиційних, так і з ІР камер через локальну мережу.

Відеореєстратори поділяються на: мережеві (NVR), гібридні (HDVR), на базі ПК (PC-based DVR), для роботи лише з аналоговими камерами (stand alone DVR) та для автомобілів (Car DVR).  

Зупинимось детальніше на деяких важливих характеристиках.

Відеовходи. Найчастіше DVR відеореєстратор має 4, 8, 16, 24, 32 BNC відеовходів. Зустрічаються і 9 та 12-ти канальні DVR, але відеореєстратори з такою кількістю відеовходів швидше виняток.

Аудіовходи. Залежно від моделі відеореєстратора, кількість аудіоканалів коливається від 1 до 16. Аудіовходи, як Ви розумієте, дозволяють здійснювати аудіозапис.

Відеовиходи. Найпростіші DVR мають 1 BNC відеовихід. Більш складні - кілька. Причому, в різних форматах - таких як: BNC, S-VIDEO, VGA, DVI, HDMI.

Найчастіше, відеореєстратори мають - BNC і VGA відеовиходи, які дозволяють виводити зображення на комп"ютерний і звичайний монітори. VGA вихід дозволяє отримати більш якісне  зображення, а BNC - можливість підключити віддалений монітор, або звичайний телевізор. Серія DVR-HD має HDMI відеовихід, який дозволить підключити FULL-HD монітор і отримувати зображення найвищої якості.

Для того, щоб зберегти більшу кількість інформації на один жорсткий диск, всі відеореєстратори використовують стиснення - компресію відеозаписи з допомогою спеціальних алгоритмів. Існує їх безліч. Але всі вони діляться на 2 типи - покадрові і потокові. Покадрові стискають кожен кадр, потокові - стискають повністю весь потік відео. Потокові алгоритми стискають у кілька разів ефективніше, ніж покадрові, але покадрові дають відносно більш чітке зображення при відтворенні.

Зараз практично всюди використовується прогресивний потоковий алгоритм компресії  Н.264, який поєднує високу якість та максимальне стиснення.

Особливу увагу слід звертати на якість зображення, яку ви отримаєте при відтворенні відеозапису. Найкращою роздільною здатністю зараз є Full HD (1920х1080).

Швидкість запису показує скільки кадрів може зберегти реєстратор за одну секунду. Швидкості запису для стандарту PAL обмежені верхнім значенням — 25 к/сек, а при швидкості, яка перевершує 24 кадри в секунду, створюється ілюзія руху. При цьому, людський зір вже не сприймає окремі межі кадрів. Тому, запис зі швидкістю в 25 к/сек називають «запис у режимі  реального часу», або «Real Time».

Управління відеореєстраторами можливе за допомогою USB миші, кнопок на передній панелі, ІЧ пульта. По мережі - за допомогою спеціалізованого ПЗ, або через вікно браузера. Багато сучасних реєстратори мають весь набір перерахованих функцій.

Відеореєстратори використовують для запису стандартні комп"ютерні жорсткі диски. Найчастіше це диски розміру до 6 Тб  SATA.

Опубликовано 05.02.2016

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024