Як отримати кредит з поганою кредитною історією

Кредитна історія – це інформація, яка характеризує виконання позичальником обов’язків, які він взяв на себе добровільно, підписавши кредитний договір у фінансовій установі. Ця інформація розміщується і зберігається у бюро кредитних історій. Банки та мікрофінансові організації звертаються за відомостями про позичальника саме в БКІ і формують рішення про надання позики готівкою чи на банківську картку.
 

Погана кредитна історія – це не вирок. Адже зіпсувати банківську репутацію можуть різні фактори: виплата заборгованості достроково чи з затримками або неповернення боргу взагалі. Більшість фінансових закладів це розуміє і враховуючи обставини, може «закрити очі» на порушення у виплаті позики.
 

Найбільш вимогливими до позичальників є великі і відомі банківські установи, які мають багато клієнтів. Зате молоді банки, які тільки починають працювати, банківські заклади, які співпрацюють не зі всіма БКІ, а також мікрофінансові організації можуть видати кредит людині, у якої є проблеми у даній сфері.
 

Все більше людей звертається за фінансовою допомогою у мікрофінансові організації. Перевагою МФО є швидке оформлення кредиту, часто в режимі онлайн. Крім того вони в більшості випадків не вимагають довідок про доходи, поручителів, внесення застави. Деякі з них допомагають виправити кредитну історію. Для того треба взяти кілька малих позик і вчасно їх виплатити. Взамін, компанія відправляє інформацію в БКІ про те, що людина добросовісна і виконує умови договору. Недоліком співпраці з МФО можуть бути завищені відсоткові ставки і видана менша, ніж потрібно сума. Але і цьому можна зарадити. Чим більше документів надано, які підтверджують платоспроможність – тим кращі умови для позичальника.
 

Бувають випадки, коли людина не затримувала виплат, але платежі приходили в банк пізніше і в результаті цього зіпсувалася репутація клієнта. Не виключається помилка оператора, людський фактор, в результаті якого сталася прикра помилка і людина внесена в «чорний список» банку. Тому, всі обставини треба вивчати і перевіряти.
 

Навіть великий банк «з іменем» є шанс переконати надати гроші у борг. Для цього необхідно зібрати документи, які аргументовано доказують те, що вчасно виплатити попередню позику не було змоги (із-за хвороби, затримки зарплати працедавцем та ін.) Якщо будуть надані документи, які засвідчать, що останні 2-3 роки позичальник виправився, вчасно погасив декілька кредитів, то це значно збільшить шанси отримати кредит з поганою кредитною історією. Довідка про доходи, яка містить інформацію про високу платоспроможність також неабияк допоможе взяти мікропозику у будь-якій банківській установі.
 

Джерело: http://vborg.com.ua/

 

Опубликовано 04.05.2016

Добавить комментарий
Проект INCITY.ORG.UA © 2024